Dyson Zone Headphones

Dyson heeft de markt flink opgeschud met de lancering van hun nieuwe Zone Headphones. Het merk dat vooral bekend staat om stofzuigers en luchtreinigers, heeft nu ook een koptelefoon uitgebracht zoals we die nog nooit eerder hebben gezien. De Dyson Zone Headphones hebben namelijk niet alleen top audio en noise cancelling, maar zorgen ook voor luchtreiniging. Je leest het goed, een koptelefoon die terwijl je muziek luistert ook zorgt voor schone lucht om in te ademen. We snappen dat je vragen hebt en vertellen je in dit artikel daarom alles over de innovatieve Dyson Zone Headphones.

In je ‘Zone’ met maximale noise cancelling

Dyson heeft de lat hoog gelegd met hun noise cancelling-technologie. De Dyson Zone Headphones zijn uitgerust met acht actieve ruisonderdrukkende microfoons. Deze microfoons werken samen om omgevingsgeluiden continu te detecteren en te analyseren. Ze reageren bijna onmiddellijk door deze geluiden te neutraliseren. Dit gebeurt door het creëren van tegengestelde geluidsgolven die het ongewenste geluid effectief ‘uitwissen’.

Dit systeem zorgt ervoor dat je in een verscheidenheid aan omgevingen, van drukke stadsstraten tot luidruchtige vliegtuigcabines, een heldere en ongestoorde luisterervaring hebt. Of je nu muziek luistert, een podcast afspeelt, of in een telefoongesprek zit, de Dyson Zone Headphones kunnen externe ruis aanzienlijk verminderen. Dit maakt ze ideaal voor mensen die vaak in lawaaierige omgevingen zijn en behoefte hebben aan een heldere, ongestoorde luisterervaring.

Dyson Zone luchtreiniging: Altijd schone lucht onderweg

Hier wordt het écht interessant. De hoofdtelefoons zijn uitgerust met een luchtreinigingsfunctie. Het tweetraps filtratiesysteem werkt in twee fasen om luchtverontreinigende stoffen te elimineren. In de eerste fase gebruikt het een actief koolstoffilter om gassen en stadsdampen, zoals stikstofdioxide en zwaveldioxide, te absorberen. Deze gassen komen vaak voor in stedelijke omgevingen en kunnen schadelijk zijn bij inademing. Het actieve koolstoffilter vangt deze gassen en neutraliseert ze effectief.

De tweede fase van het filtratiesysteem gebruikt een HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air) om ultrafijne deeltjes uit de lucht te verwijderen. Deze deeltjes kunnen bestaan uit stof, pollen, bacteriën en zelfs sommige virussen. Het HEPA-filter is in staat om deeltjes zo klein als 0,1 micron te vangen. Dit betekent dat het een aanzienlijke hoeveelheid van de kleine deeltjes die je normaal gesproken zou inademen, kan verwijderen.

Deze luchtreinigingsfunctie is vooral nuttig voor mensen die veel tijd doorbrengen in drukke, vervuilde stedelijke gebieden. Het kan de blootstelling aan schadelijke luchtverontreinigende stoffen verminderen, wat vooral belangrijk is voor mensen met ademhalingsproblemen of allergieën. Bovendien kan deze functie ook gunstig zijn voor het algemene comfort en welzijn, omdat het helpt een schoner en gezonder persoonlijk luchtruim te creëren.

Diepe bassen en een gedetailleerd geluidsspectrum

Op het gebied van geluidskwaliteit stellen de Dyson Zone hoofdtelefoons niet teleur. De op maat gemaakte neodymium drivers zorgen voor een rijk en gedetailleerd geluidsspectrum. Neodymium is een materiaal dat bekend staat om zijn sterke magnetische eigenschappen, wat het bijzonder geschikt maakt voor gebruik in luidsprekerdrivers. In de Dyson Zone Headphones zorgen deze neodymium drivers voor een krachtige, nauwkeurige geluidsweergave. Ze zijn in staat om een brede reeks van geluidsfrequenties te produceren, van diepe bassen tot kristalheldere hoge tonen.

Comfort en design van de Dyson Zone Headphones

Dyson heeft met zijn Zone Headphones duidelijk nagedacht over het comfort. De hoofdtelefoons zijn ergonomisch ontworpen en passen zich aan jouw hoofdvorm aan. De gebruikte materialen, zoals micro-suède, dragen bij aan het comfort, zelfs bij langdurig gebruik. De headphones zijn ontworpen om natuurlijk en comfortabel op je hoofd te passen, zonder onnodige drukpunten te creëren. Ze passen zich aan de vorm van het hoofd en de oren aan, wat belangrijk is om ongemak tijdens langdurig gebruik te voorkomen. Dit ergonomische ontwerp helpt ook om een optimale geluidsisolatie te bieden, door een goede afdichting rond de oren te garanderen.

Dyson Zone Headphones bieden tot 50 uur luistertijd

Een belangrijk aspect voor draadloze hoofdtelefoons is de batterijduur. De Dyson Zone hoofdtelefoons bieden tot 50 uur luistertijd met noise cancelling, wat zeer indrukwekkend is. Ze zijn ook uitgerust met Bluetooth-connectiviteit en de handige MyDyson app. Via de app kunnen gebruikers diverse instellingen aanpassen, zoals de mate van noise cancelling of de luchtreinigingsfunctie. Dit stelt gebruikers in staat om de hoofdtelefoons af te stemmen op hun specifieke behoeften en voorkeuren. Daarnaast biedt de app nuttige informatie over de batterijstatus, zodat gebruikers precies weten wanneer ze hun hoofdtelefoons moeten opladen. Deze functie is vooral handig om te voorkomen dat je onverwacht zonder batterij komt te zitten.

De prijs van de Dyson Zone Headphones

Laten we eerlijk zijn, de Dyson Zone Headphones zijn niet goedkoop. Dit valt te verklaren aan de hand van meerdere factoren. De Zone koptelefoon is een zeer innovatief product van Dyson. Niet alleen hebben de headphones zeer goede audiokwaliteit en geavanceerde noise cancelling, met de luchtreinigingstechnologie hebben ze ook een flinke stap richting de toekomst gezet. De Dyson Zone Headphones zijn absoluut uniek in zijn soort en meer dan alleen een koptelefoon. Zoek je naar een koptelefoon die alleen geluid produceert, dan is de prijs misschien aan de hoge kant. Draag je de koptelefoon dagelijks onderweg naar je werk of in de stad, dan is het absoluut een interessante investering die niet alleen de drukke omgevingsgeluiden voor je dempt, maar je ook overal voorziet van fijne schone lucht.

Dysonaanbiedingen.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0